QIBLA
FINDER

Mudah Cari Arah Kiblat Anda


Mumong Arah Kiblat
Anda boleh mencari arah kiblat anda dalam dua cara. Jika anda ingin mencari arah kiblat anda dengan kompas, gunakan sudut kiblat di bawah (sudut kiblat untuk kompas). Atau anda boleh menentukan arah kiblat dengan garis qibla yang ditawarkan kepada anda dengan menggunakan infrastruktur Peta Google.
Sudut Kiblat:
Sudut Kiblat untuk Kompas:
Jarak ke Kaaba:
Pesongan Magnetik:
Lokasi:,


Cari lokasi di mana anda ingin mendapatkan garis arah kiblat dengan mengalihkan pada peta. Gunakan butang '+' untuk mengezum pada lokasi, dan butang '-' untuk paparan mata burung. Gunakan menu di penjuru kanan sebelah atas peta untuk lebih jelaskan lokasi anda. Untuk mendapatkan imej satelit lokasi anda, pilih 'SAT' di sini. Anda boleh menggunakan pilihan 'OSM' untuk pilihan peta yang berlainan.

Jika anda ingin mencari arah kiblat untuk Mumong dengan kompas, gunakan sudut kiblat untuk kompas. Pastikan titik jarum kompas utara (N). Kemudian cari sudut kiblat mengikut arah jam dari utara (N). Sekarang anda boleh membuat doa anda ke arah yang ditunjukkan oleh sudut kiblat.

Hidupkan perkhidmatan lokasi pada peranti mudah alih anda untuk mencari cara kiblat anda lebih praktikal. Klik pada butang 'Cari Lokasi Saya' dan sahkan soalan yang akan ditanya pada peranti mudah alih anda. Tunggu ikon lokasi untuk mencari lokasi anda. Akibat ikon lokasi yang diletakkan di lokasi anda, anda akan dengan cepat mempelajari garis arah Kiblat anda dan sudut Kiblat anda diperlukan untuk kompas.