QIBLA
FINDER

Lako pronađi svoj qiblaj smjer


Qiblaj smjer za Mostar
Možeš naći svoj Qibla pravac za dva načina. Ako želite pronaći svoj Qiblaj pravac preko kompasa, koristite Qiblaj ugao (Qiblaj ugao za kompas) ispod. Ili možete odrediti svoj Qiblaj smjer koristeći Google Maps platformu sa Qiblaom linijom ponuđenih za vas.
Qiblaj ugao:
Qiblaj ugao za kompas:
Udaljenost Kaaba:
Magnetno devijaciju:
Lokaciju:,


Pronađite lokaciju na kojoj želite naći Qiblaj liniju putem kretanja na mapi. Koristite dugme '+' da bi zumirali lokaciju i '-' za umanji. Da pojasnimo vašu lokaciju, koristite meni na gornjem desnom uglu mape. Da bi dobili satelitski prikaz vaše lokacije, koristite opciju 'Sat'. Možete koristiti 'OSM' opciju za različite mape.

Ako želite pronaći Qiblaj pravac grada Mostar preko kompasa, koristite Qiblaj ugao ponuđen za vas iznad. Pronađite Qiblaj ugao napredovanjem kazaljke na satu dok se igla za kompas prikazuje sjeverno (N). Sada možeš da se moliš u pravcu kada se pojavi Qiblaj ugao.

Da biste pronašli svoj Qiblaj pravac više praktički, uključite usluge lokacije na mobilnom telefonu. Kliknite na dugme 'Pronađi Moju Lokaciju' i potvrdi. Sačekajte ikonu lokacije da pronađete vašu lokaciju. Na taj način, naći ćeš svoj qiblaj pravac linija i Qiblaj ugao koji je potreban za tvoj kompas brzo.