QIBLA
FINDER

Lako nađite vaš Qibla pravac


Qibla pravac za Cetinje
Možete pronaći svoj smjer Qibla na dva načina. Ako želite da pronađete svoj Qibla pravac preko kompasa, koristite ugao Qibla (Qibla ugao za kompas) ispod. Ili možete odrediti svoj Qibla pravac koristeći platformu Google Maps sa Qibla linijom koja vam je ponuđena.
Qibla ugao:
Qibla ugao za kompas:
Kaaba rastojanje:
Magnetna devijacija:
Lokaciju:,


Pronađite lokaciju na kojoj želite da pronađete liniju smera Qibla putem pomeranja na mapi. Koristite dugme '+' da biste uvećali lokaciju i '-' za prikaz u vezi sa ptičijim očima. Da biste pojasnili vašu lokaciju, koristite meni u gornjem desnom uglu mape. Da biste dobili satelitsku sliku vaše lokacije, koristite opciju 'Sat'. Možete da koristite opciju 'OSM' za različite mape.

Ako želite da nađete pravac Qibla grada Cetinje preko kompasa, koristite Qibla ugao koji vam je ponuđen iznad. Nađite ugao qibla pomeranjem u smeru kazaljke na satu dok igla kompasa pokazuje sever (N). Sada možete da izvedete svoju molitvu u smeru koji pokazuje qibla ugao.

Da biste praktično pronašli svoj Qibla pravac, uključite Usluge lokacije na svom mobilnom telefonu. Kliknite na dugme 'Pronađi moju Lokaciju' i potvrdite. Sačekajte da ikona lokacije pronađe vašu lokaciju. Na taj način ćete brzo pronaći vašu liniju qibla pravca i qibla kut koji su potrebni za vaš kompas.