QIBLA
FINDER

Најди ги твоите Qibla насоки лесно


Qibla насока во Скопје
Можете да го најдете вашиот правец Qibla на два начина. Ако сакате да го најдете насоката Qibla преку компас, користете го аголот Qibla (Агол на Qibla за Компас) подолу. Или можете да го одредите правецот Qibla со користење на платформата на Google Maps со линијата Qibla понудена за вас.
Агол На Qibla:
Агол на Qibla за Компас:
Растојание до Каба:
Магнетна дефлексија:
Локација:,


Пронајдете ја локацијата на која сакате да ја најдете линијата за насока Qibla со помош на движење на мапата. Користете го копчето '+' за да ја зумирате локацијата и '-' за поглед на птичјиот поглед. За да ја разјасните вашата локација, користете го менито во горниот десен агол на мапата. За да ја добиете сателитската слика на вашата локација, користете ја опцијата 'Sat'. Можете да ја користите опцијата 'OSM' за различни мапи.

Ако сакате да ја најдете насоката Qibla на градот Скопје преку компас, користете го аголот Qibla понуден за вас погоре. Пронајдете го аголот Qibla со напредување во насока на стрелките на часовникот, додека иглата на компасот покажува на север (N). Сега можете да ја извршите вашата молитва во насока на аголот Qibla.

Со цел да ја најдете насоката Qibla практично, вклучете ги Услугите за локација на вашиот мобилен телефон. Кликнете на копчето 'Најдете место' и потврдете. Почекајте иконата за локација да ја пронајдете вашата локација. На овој начин, ќе ја дознаете линијата на правец Qibla и аголот Qibla потребен за вашиот компас брзо.